Dr. Jan Vanderkerken & Dr. Bert Goossens

Team

Dr. Jan Vanderkerken

Dr. Jan Vanderkerken behaalde zijn artsendiploma aan de KULeuven met onderscheiding in 1996. Hij volgde zijn opleiding tot specialist urologie in het UZ Leuven Gasthuisberg, Het Heilig Hartziekenhuis te Leuven, het AZ St. Lucas te Gent. De opleiding tot uroloog werd afgerond in de Katholieke Universiteit Nijmegen in Nederland onder leiding van Prof. Frans DeBruyne in 2002.

Hij was voorzitter van de ESRU (European Society of Residents in Urology) in 2001.

Van 2002 tot 2004 startte Dr. Jan Vanderkerken zijn urologische activiteit in Sint-Truiden samen met Dr. Vanderschot, tevens uroloog in Tongeren. Vanaf 2004 legde Dr. Vanderkerken zich voltijds toe op de verdere uitbouw van de dienst urologie in Sint-Truiden. Hij is diensthoofd Urologie.

De aandachtspunten van Dr. Vanderkerken zijn Urologische Oncologie, Nierstenen, Prostaatvergroting en Kinderurologie.

Dr. Vanderkerken is lid van de Medische Raad, de Overlegcommissie en de Commissie Medische Materialen van het STZH.

Sedert 2012 werkt Dr. Vanderkerken in associatie met Dr. Bert Goossens

 

Dr. Bert Goossens

Dr. Bert Goossens studeerde aan de KULAK (Katholieke Universiteit Leuven afdeling Kortrijk) en aan de KULeuven af met grote onderscheiding. Zijn opleiding in chirurgie en urologie begon in Kortrijk (AZ Groeninge), Leuven (Gasthuisberg) en Mechelen (AZ Sint-Maarten).

Daarna specialiseerde hij tot uroloog bij Professor Dr. Alexander Lampel in de Schwarzwald-Baar Klinikum Villingen-Schwenningen (Duitsland) en bij Professor Dr. Daniela Schultz-Lampel in het Kontinenzzentrum Süd-West. Urologische oncologie, nierstenen en prostaatziekten waren de zwaartepunten.

Na zijn opleiding als uroloog in Duitsland was hij staflid in op de dienst Urologie UZ Leuven Gasthuisberg bij Prof. Dr. Van Poppel. Daar bekwaamde hij zich verder in de functionele urologie, prolaps en laparoscopie. Hij volgde verschillende binnenlandse en buitenlandse trainingen.

Dr. Goossens is lid van nationale en internationale urologische verenigingen en is Fellow van de European Board of Urology (FEBU).